top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Garage Van Bortel, uw specialist in onderhoud en herstel


onderhoud en herstel

Wat houdt een onderhoud van uw wagen precies in?

Om de levensduur van uw wagen aanzienlijk te verlengen, is het uitvoeren van een onderhoud essentieel. Een garagist zal vaak onderscheid maken tussen groot en klein onderhoud. Klein onderhoud wordt aangeraden om de 15.000 tot 30.000 kilometer, wat neerkomt op één maal per jaar, afhankelijk van hoe vaak u de baan op moet. Hierbij wordt de motorolie ververst en het oliepeil en de koelvloeistof gecontroleerd. Hetzelfde geldt voor de remmen, koplampen en accu. Ook de oliefilter wordt meestal vervangen. Bij groot onderhoud gaat men nog een stap verder. Hier wordt ook de luchtfilter, pollenfilter en bougies bij benzinewagens vervangen. Ook de uitlaat en de schokdempers en banden worden nagezien. Standaardregel is dat een groot onderhoud nodig is om de 30.000 kilometer.


Waarom langsgaan bij een dealer

Als eigenaar van een auto mag u voor een onderhoud langsgaan waar u wilt. De dealer van uw wagen kent het merk van uw wagen van binnen en van buiten. Zo weet hij waar de motor van een bepaald type wel eens problemen geeft en is hij door zijn ervaring de geknipte persoon voor het oplossen van het probleem. Als erkend dealer kan hij vaak ook makkelijker en goedkoper aan bepaalde onderdelen geraken. Ideaal wanneer onderdelen van uw wagen aan vervanging toe zijn of wanneer uw wagen hersteld moet worden.


Herstellingen en onderhoud bij Garage Van Bortel

Als erkend dealer is Garage Van Bortel de vakman voor het uitvoeren van onderhoud en herstellingen aan Dacia en Renault wagens. Hij kent de specifieke eigenschappen van ieder model, waardoor problemen vlug worden opgespoord en opgelost. Zo hoeft u uw wagen niet lang te missen.


Is uw Renault of Dacia wagen aan een onderhoud of herstelling toe? Maak een afspraak bij Garage Van Bortel in Kontich.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page